top of page

בגרות

מתן יאיר

משך ההרצאה: 30-40 דקות.
אורך הסרט: כ 80 דקות

salTarbutBG.png
logo.png

כתות י-יב (חט"ע)

התבגרות

המורה הצעיר מתן מדבר על מצוקה, שינוי, תובנה, אבל התלמידים לא אתו. הם מתלוננים שהיצירות משעממות, הכתב על הלוח לא ברור ובכלל למה אין סיפורים שמחים, למה תמיד כולם מתים בסוף?

מתן לא חשב שכך תהיה ההוראה. הוא היה רוצה שהשיעורים יהיו אחרת, עם משמעות אבל הוא לא מוצא את הדרך. הוא מתעקש ללמד את 'התפסן בשדה השיפון', להכין את התלמידים לחיים ולפתור פרק לא פתור מעברו אל מול אביו ואל מול המשפחה שפעם הייתה לו.

בחדר הכיתה של י"ב 2 מתקיים מפגש בין מורה צעיר לתלמידיו. מפגש שמוביל אותם להתבונן פנימה ולהסתכל ולהגדיר מחדש מה זה כיתה, מורה, תלמידים, שיעור, והחומר שנלמד.

י"ב 2 אולי לא יעברו את הבגרות בספרות אבל את התקופה הזו הם לא ישכחו לעולם.

בגרות

על המפגש

מתן יאיר (במאי הסרט) ידבר על כתיבת התסריט מתוך נסיונו האישי בעבודה עם תלמידים.

האם זהו סיפור אוטוביוגרפי? האם הדמויות הראשיות שמופיעות בסרט ומשפיעות על מהלכו ועל התהליכים העוברים על המורה- הן אמיתיות? כמה אופן התנהלות הדמויות מושפעות מתלמידיו לשעבר? כמה הן פיקציה? האם יחסיו עם אביו בסרט הן תוצאה של מציאות שאותה חווה מתן? האם הוא התכוון להתחשבן עם אביו המנוח? (את התפקיד של אביו ממלא אביו האמיתי של מתן, שנפטר תקופה קצרה לאחר יציאת הסרט).

כיצד מלהקים שחקנים לתפקידים בסרט? כיצד מצלמים סצנות שנראות לכאורה דוקומנטריות? האם הן מבוימות? האם נעשו מבחני בד לשחקנים? מדוע בחר באביו ביולוגי לגלם את דמות האב בסרט?

מתן יאיר

מתן יאיר- ביוגרפיה .

מתן יאיר הוא בוגר אוניברסיטת תל אביב בחוגים היסטוריה כללית ולימודים כלליים ותואר שני בהצטיינות ביחידה למחקר התרבות. בוגר מגמת תסריטאות בבית הספר סם שפיגל לקולנוע ולטלוויזיה, בנוסף השלים תואר שני בבית הספר לקולנוע וטלוויזיה באוניברסיטת תל אביב.

עשייתו של מתן יאיר שלובה בהיבטים אוטוביוגרפיים. החל משנת 2005מלמד מתן יאיר היסטוריה וספרות בתיכון "היובל" בהרצליה, ומסייע לבני נוער לעבור את בחינות הבגרות.

בנוסף להיותו במאי ומורה כתב יאיר את הספר "חדר משלו". הספר, הכתוב כיומן, מתאר שנה בחייו של נער מתבגר שמשפחתו מתפרקת. בעקבותיו זכה יאיר במלגת "פרדס" מטעם הספרייה הלאומית בירושלים לכתיבת ספר פרוזה שני.

מנימוקי הוועדה שבחרה בספר : "יאיר יצר קשב רגיש ביותר, הן ללשון הנוער היום והן לאפשרות סימונו של יחיד אינדיבידואלי בתוך הלשון הזו. זהו ספר פורץ-דרך בתחום הכתיבה על נעורים ומושג ההתפתחות בכלל".

ב -2017 הוקרן בבכורה עולמית סרטו הארוך הראשון פיגומים בפסטיבל הקולנוע בקאן, הסרט נשען על חוויותיו של הבמאי כמורה לספרות בבית ספר תיכון. כמו כן- ביים מתן את סדרת הטלוויזיה "אחד על אחד".

מתן יאיר

נשמח לארח אירועים נוספים כאלו של מפגש יוצר וסרטו. זה נתן לנו הזדמנות להכיר את תעשיית הקולנוע הישראלית ממקור ראשון, ולהעמיק בנושאי חברה משמעותיים.

שרה, מנהלת חט״ב

מרתק לשמוע על התהליך של היצירה מהתסריט ועד הסרט הסופי, הזדמנות חד פעמית להכיר את היוצרים ודרך היצירה.

שלי, תלמידה

המפגש עם השחקנים/מפיק/במאי הוא מפגש מעשיר ומעמיק את ההבנה של הנושא. חוויה לכל גיל.

אבי, רכז תרבות

הצפיה בסרט והשיחה הציפו בקרב התלמידים שאלות נוקבות ומעמיקות. הדיון היה חשוב ומרחיב דעת. המפגש היה חוויתי ומעצים. שיעור חשוב שהועבר בדרך אחרת

יעל, רכזת שכבה

הזמנת הרצאה

תודה שפניתם אלינו, נשוב אליכם בהקדם

מעוניינים ליצור קשר ישירות?

דב קרן, מכלול הפקות, תל-אביב

dovkeren123@gmail.com  |  050-255-1946

  • Black Facebook Icon
Order
bottom of page