top of page

מוטלים בספק

אורן רוגובין

משך ההרצאה: כ-40 דקות
אורך הסרט: 85 דקות

ניתן להזמין את המפגש דרך סל תרבות ארצי

salTarbutBG.png
logo.png

מאושר וועדה
בסל תרבות ארצי

כתות ח׳-יב׳

מניעת אלימות

תסריטאי המוצא עצמו תקוע בחייו האישיים נידון לעבודות שרות אותן הוא מבצע עם נערים עבריינים בבאר שבע.

הנערים שאין להם עניין להתפתח להצליח כלואים במעצרי בית ומחויבים להגיע למפגשים עמו במקלט השכונתי כתנאי לשחרורם. עם הגעתו הוא נתקל בחומת התנגדות וחוסר קומוניקציה וכימיה עם הנערים שעליו ללמד, הוא מרגיש חסר אונים אבל אין לו ברירה אלא להתמיד.

התסריטאי, אסי, שחי לבדו, ללא משפחה או חיי חברה, אינו ישן בלילות ואינו מצליח להשתחרר מדחפיו הגבריים, מגלה שהאופי הקיצוני שלו מתאים לנערים, שמצבם משפיע עליו ועוזר לו להיפתח אליהם, ולכן במקום להניע אותם מפשע, הוא מתחבר אליהם. קשר קרוב במיוחד נוצר עם עדן, מתבגר יוצא דופן, כובש בדרכו המטורפת שבלילות יוצא לאסוף בקבוקים למחזור כדי להגשים חלום.

אסי משקיע את כול כולו כדי להביא את הנערים לשיפור אלא שבמובן מסוים הוא מצליח יותר ממה שהמשטרה מרשה, ועדן מנסה לשרוד ולפלס את הדרך החוצה ממלחמה יומיומית נגד גורל מוכרע מראש, וכשהכול מתחיל להסתדר טעות אחת גורלית הורסת את האשליה.

סיפור על איש מנותק ששואף להושיע נוער עבריין דרך אמנות, ועל נערים מהורהרים שלא רוצים להיוושע.

מוטלים בספק

על המפגש

סיפור מרגש ומטלטל בהשראת אירועים אמיתיים.

החיים של אסי, תסריטאי ומשורר, די תקועים והוא מוצא את עצמו נידון לעבודות שירות כמורה במקלט עם נערים עבריינים. הוא מבין שניצב בפניו אתגר לא פשוט, אבל גם סיכוי לישועה הדדית. ביחד הם פורצים את גבולות המסגרת השיקומית עד לסוף שתואר כאחת מסצנות הסיום החזקות של הקולנוע הישראלי. יצירה הבוחנת את המציאות מבפנים בלי פשרות, ומציגה בימוי רגיש של קבוצת שחקנים לא מקצועיים.

הרעיונות המובאים כאן הינם הרעיונות המובאים בסרט הם כלליים כחלק מרקע, דוגמאות ונקודות למחשבה, חלקן שאלות וחלקן אפשרויות לתשובות ופרשנויות, הכנה לצפייה ולשיחה לאחר הצפייה שניתן לדון בהם. אין בכך מן הסתם בכדי להגדיר אמת אחת וכמובן שיש לעודד מנעד רחב ואת מגוון התחושות והמחשבות העולות מן הסרט. זאת מתוך אמון במדיום הקולנועי ובכוחו לעורר רגש ומחשבה, להוות מוטיבציה לשינוי באמצעות חינוך וביטוי עצמי דרך אמנות.

תפקידו של הקולנוע הוא לטלטל ולהיות סוכן שינוי. איך ניגשים לכתיבת תסריט? מאיפה הרעיונות? מה התחקיר שנעשה? כל נושא יכול להיות בסיס לרעיון מהו ז'אנר הסרט? (סוגים שונים של ז'אנרים, דרמה, קומדיה, עלילתי, דוקומנטרי, מדע בדיוני, וכו') צפייה ביקורתית נועדה להבחין - אילו "מניפולציות" מופעלות עלינו?

האם הסיפור האמיתי שבהשראתו נעשה הסרט - מוכר לנו? האם זה חשוב? הסרט מתאר תופעה תרבותית - חברתית של אלימות המוכרת ולא בהכרח רלוונטית למקרה בודד אלא למציאות רחבה חוצה תרבויות. מה "כוונת המשורר"? אילו חוויות עבר התסריטאי - במאי שהביאו אותו לרצות לספר סיפור כזה?

המפגש מסייע לרכישת כלים לצפייה מודעת: צפייה ביקורתית - אילו "מניפולציות" מופעלות עלינו במהלך הצפייה בסרט?

המפגש הוא עם המפיק אורן רוגובין.
קיימת אפשרות למפגש עם שחקן צעיר או אפשרות למפגש עם רן דנקנר.

אורן רוגובין

אורן רוגובין – מפיק

אורן הוא בוגר לימודי אדריכלות ב"בצלאל" וגם מפיק סרטים. למחרת הקרנת הבכורה של סרטו "מוטלים בספק" שביים אלירן אליה, התייצב אורן ב"בצלאל" לצורך הגשת פרויקט הגמר שלו.

את עבודתו כאדריכל הוא משלב עם אהבתו לקולנוע ועוסק בהפקת סרטים לקולנוע וטלוויזיה.

"גם בקולנוע וגם באדריכלות יש רעיון אבסטרקטי, ודרך מערכת של אילוצים אתה נותן לו ביטוי פיזי במציאות ובשניהם יש שילוב של מסחרי והומני". -כך הוא מסביר את השילוב בין שני התחומים.

את התשוקה לבנייה רוגובין נושא בגנים. סבו אפרים הקים ב-1936 את חברת הנדל"ן המשפחתית, אשר הקימה לאורך השנים מבני מסחר ומגורים רבים - ממתחם שרונה בתל אביב ועד לסינמה סיטי בנתניה.

לאור הצלחת הסרט במוסדות חינוך, החל אורן להרצות על עבודתו כמפיק, ועל התחקיר שערכה ההפקה על נוער שוליים.

על הסרט הוא אומר: "זהו סרט על קבוצה של ילדים שלא מאמינים בעצמם כי אף אחד אף לא ממש מאמין בהם - וזה "מתפוצץ לכולנו בפנים". מנגד קיים הרצון להאמין כי אף אחד לא מוטל בספק... לכולם הזכות להאמין בעצמם, לזכות לאמון החברה והפוטנציאל לעשות מה שרוצים ואוהבים ולהצליח".

אורן רוגובין

"הסרט היה מותאם לתלמידים ואורן רוגובין שקיים את הדיון לפני ואחרי הסרט יצר איתם קשר מדהים! היה כיף לארח."

מיכל אבן, רכזת ח"ח תיכון שיקמה יד מרדכי

"מפגש מרתק ומעשיר. התלמידים נשארו בתום ההקרנה להמשיך ולשוחח עם מפיק הסרט, שאלו והתענינו והיו מרותקים"

מאיה פורקוש - רכזת ח"ח תיכון ליאו באק.

"שמחה על שבחרנו להזמין את הסרט. התלמידים היו מרותקים במהלך הצפייה בסרט. השיחה עם המפיק היתה טובה ומעוררת השראה. התלמידים היו קשובים ואף שאלו שאלות על ההבדל בין הסיקור החדשותי לבין דרמה קולנועית"

תמר – רכזת מגמת תקשורת, תיכון לילנטל רמלה

"במהלך הסרט בני הנוער שלנו ישבו מרותקים למסך. בדיון הם הצליחו להביע באותנטיות את תחושותיהם ורגשותיהם. נוצר שיח זורם בגובה העיניים, בו הצליחו הנערים לשקף את תחושות החיבור שלהם עם הדמות הראשית ועם המציאות בה היא חיה."

צוות ונוער -מית"ר נירים, אגף הרווחה – עיריית חדרה

הזמנת הרצאה

תודה שפניתם אלינו, נשוב אליכם בהקדם

מעוניינים ליצור קשר ישירות?

דב קרן, מכלול הפקות, תל-אביב

dovkeren123@gmail.com  |  050-255-1946

  • Black Facebook Icon
Order
bottom of page